Welkom

Welkom op de site van Junioruniversiteit Magazine. Hier vind je de artikelen van alle nummers en tevens video's en ander aanvullend materiaal. Junioruniversiteit Magazine is een samenwerkingsproject van Junioruniversiteit en Uitgeverij Van Gorcum. Het is een inspirerend en onafhankelijk magazine, bedoeld voor (aankomende) professionals in het basisonderwijs die werken met kinderen uit groep 3 t/m 8. Het tijdschrift verschijnt vier keer per schooljaar.

Klik hier om alle besprekingen van Junioruniversiteit-projecten te bekijken

Muziek in de klas!

Bekijk alle liedjes van Jeroen Schipper

Vragen

Bekijk hier onze lijst met veel gestelde vragen
Artikelen in de categorie: Project ×
Project

Piraten

(groep 3)

Nadia vertelt over het werken met het Junioruniversiteit-project Piraten. Dit project is speciaal ontwikkeld voor groep 3 en gebaseerd op het Willewete-boek Piraten van Suzan Boshouwers en Marjolein Hund.

 

Project

Dolfje Weerwolfje

(groep 4)

Meriël vertelt over het werken met het Junioruniversiteit-project Dolfje Weerwolfje. Dit project is speciaal ontwikkeld voor groep 4 en gebaseerd op het boek Dolfje Weerwolfje van Paul van Loon.

 

Project

Verhalend door de provincies (groep 5)

'Via mijn directeur werd ik gewezen op een bericht van Junioruniversiteit. Zij zochten een leerkracht van groep 5 of 6 om een nieuw topografieproject uit te proberen in de klas. Omdat ik zelf al enige tijd op zoek was naar de verdieping rondom topografie, sprak dit project mij meteen aan. Ik greep de kans om dit pro...

Project

Insecten

Nadia vertelt over het werken met het Junioruniversiteit-project Insecten. Het project voor groep 3/4 is gebaseerd op het boek Insecten uit de serie Willewete van uitgeverij Clavis.

 

Project

Het kleurenmonster

Iris en Muriël schreven samen het project Emoties en het brein bij de boeken over het kleurenmonster. Ze hebben dit project in de onderbouwunit op hun school ingezet. In groep 1/2 werd het *KET-project van Kleuteruniversiteit over het kleurenmonster gebruikt en in groep 3/4 werd het project Emoties en het brein inge...

Project

Het heelal

Op reis door de ruimte

Nadia vertelt over werken met het Junioruniversiteit-project Het heelal. Het project is gebaseerd op de serie Wow! van uitgeverij Clavis. In het project wordt gewerkt met de boeken Reis naar de maan en Geheimen van het heelal.

 

Project

Dolfje Weerwolfje

Marleen van der Vliet vertelt over werken met het Junioruniversiteitproject rond Dolfje Weerwolfje. Het project is gebaseerd op de AVI-boeken Pak me dan en Ik ben net als jij,  geschreven door Paul van Loon.