Welkom

Welkom op de site van Junioruniversiteit Magazine. Hier vind je de artikelen van alle nummers en tevens video's en ander aanvullend materiaal. Junioruniversiteit Magazine is een samenwerkingsproject van Junioruniversiteit en Uitgeverij Van Gorcum. Het is een inspirerend en onafhankelijk magazine, bedoeld voor (aankomende) professionals in het basisonderwijs die werken met kinderen uit groep 3 t/m 8. Het tijdschrift verschijnt vier keer per schooljaar.

Klik hier om alle besprekingen van Junioruniversiteit-projecten te bekijken

Muziek in de klas!

Bekijk alle liedjes van Jeroen Schipper

Vragen

Bekijk hier onze lijst met veel gestelde vragen
Artikelen in de categorie: Op pad ×
Op pad

Nationaal Militair Museum

In deze rubriek gaat Junioruniversiteit Magazine op pad en ontdekken we de mogelijkheden die ons land biedt om ons onderwijs meer betekenis te geven. Deze keer heeft het pad Maaike en Sanne geleid naar het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soest.

 

Op pad

Museum Volkenkunde

In deze rubriek gaat Junioruniversiteit Magazine op pad en ontdekken we de mogelijkheden die ons land biedt om ons onderwijs meer betekenis te geven. Deze keer heeft het pad Maaike en Sanne geleid naar Museum Volkenkunde in Leiden.

 

Op pad

Het Openluchtmuseum

In deze rubriek gaat Junioruniversiteit Magazine op pad en ontdekken we de geweldige mogelijkheden die ons land biedt om ons onderwijs meer context te geven. Deze keer heeft het pad Maaike en Sanne geleid naar het Openluchtmuseum in Arnhem.

 

Op pad

Naturalis

In deze rubriek gaat Junioruniversiteit Magazine op pad. We bezoeken bijzondere plekken of gaan in gesprek met organisaties die ons onderwijs meer betekenis geven. Deze keer spreken we met dr. Tim van Wessel, Didactisch ontwikkelaar en coördinator bij Naturalis.

 

Op pad

NEMO Science Museum

In deze rubriek gaat Junioruniversiteit Magazine op pad en ontdekken we de geweldige mogelijkheden die ons land biedt om ons onderwijs meer context te geven. Deze keer heeft het pad Maaike en Sanne geleid naar NEMO Science Museum in Amsterdam.

 

Op pad

IVN Natuureducatie

In deze rubriek gaat Junioruniversiteit op pad. We bezoeken bijzondere plekken of gaan in gesprek met organisaties die ons onderwijs meer betekenis geven. Dit keer spreken we met Vincent van der Veen, werkzaam bij IVN Natuureducatie. Hij vertelt wat IVN voor jouw lessen kan betekenen.

 

Op pad

Het Rijksmuseum

In deze rubriek gaat Junioruniversiteit op pad en bezoeken we bijzondere plaatsen die ons onderwijs meer context kunnen geven. Maaike en Sanne bezochten het Rijksmuseum.