Welkom

Welkom op de site van Junioruniversiteit Magazine. Hier vind je de artikelen van alle nummers en tevens video's en ander aanvullend materiaal. Junioruniversiteit Magazine is een samenwerkingsproject van Junioruniversiteit en Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum. Het is een inspirerend en onafhankelijk magazine, bedoeld voor (aankomende) professionals in het basisonderwijs die werken met kinderen uit groep 3 t/m 8. Het tijdschrift verschijnt vier keer per schooljaar.

klik hier om de digitale versie van het 0-nummer aan te vragen

Word abonnee!

bekijk hier de opties

Vragen

Bekijk hier onze lijst met veel gestelde vragen
Artikelen in de categorie: Project ×
Project

Insecten

Nadia vertelt over het werken met het Junioruniversiteit-project Insecten. Het project voor groep 3/4 is gebaseerd op het boek Insecten uit de serie Willewete van uitgeverij Clavis.

 

Project

Het kleurenmonster

Iris en Muriël schreven samen het project Emoties en het brein bij de boeken over het kleurenmonster. Ze hebben dit project in de onderbouwunit op hun school ingezet. In groep 1/2 werd het *KET-project van Kleuteruniversiteit over het kleurenmonster gebruikt en in groep 3/4 werd het project Emoties en het brein inge...

Project

Het heelal

Op reis door de ruimte

Nadia vertelt over werken met het Junioruniversiteit-project Het heelal. Het project is gebaseerd op de serie Wow! van uitgeverij Clavis. In het project wordt gewerkt met de boeken Reis naar de maan en Geheimen van het heelal.

 

Project

Dolfje Weerwolfje

Marleen van der Vliet vertelt over werken met het Junioruniversiteitproject rond Dolfje Weerwolfje. Het project is gebaseerd op de AVI-boeken Pak me dan en Ik ben net als jij,  geschreven door Paul van Loon.