Welkom

Welkom op de site van Junioruniversiteit Magazine. Hier vind je de artikelen van alle nummers en tevens video's en ander aanvullend materiaal. Junioruniversiteit Magazine is een samenwerkingsproject van Junioruniversiteit en Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum. Het is een inspirerend en onafhankelijk magazine, bedoeld voor (aankomende) professionals in het basisonderwijs die werken met kinderen uit groep 3 t/m 8. Het tijdschrift verschijnt vier keer per schooljaar.

klik hier om de digitale versie van het 0-nummer aan te vragen

Word abonnee!

bekijk hier de opties

Vragen

Bekijk hier onze lijst met veel gestelde vragen
Artikelen in de categorie: Rara, hoe zit het? ×
Rara, hoe zit het?

Schorriemorrie en addergebroed

Op de elfde dag van de elfde maand als de zon nog net niet recht boven de stad staat, start de jaarlijkse dierenmarkt. Mensen komen met hun dieren van achter de bergen, over de rivier en soms zelfs uit het andere koninkrijk. De dierenmarkt van Negemin is de grootste, de mooiste en de bekendste markt. In het rijk van...

Rara, hoe zit het?

De groenten van Mars

Het is een prachtige dag op Mars. Er zijn vandaag geen stormen voorspeld en Misa kan de krater Gale goed zien vanuit zijn slaapkamer. Hij kijkt er nog steeds met bewondering naar. Ooit was daar een diep meer. Dat is nu niet meer voor te stellen, alles op Mars is gort- en gortdroog.


Misa staart door het grote raam i...

Rara, hoe zit het?

Slimme studenten

1928

‘Er is weer post, mevrouw!’ De huishoudster laat de postbode binnen in de werkkamer. De oudere dame zit aan haar bureau.
‘Nee hè, niet nog meer’, zucht ze.

De postbode brengt een zak vol brieven naar binnen en zet die naast het bureau.
‘Alstublieft, mevrouw Curie. Ze weten u wel te vinden, hoor!’
Mevrouw Curie snapt...

Rara, hoe zit het?

Het meisje, de hond, het lam en de appels

Lang geleden, toen de bergen nog laag waren, de bomen tot aan de hemel groeiden en de zee nog kalm was, liep er een meisje van een jaar of tien over een breed bospad. Ik zeg een jaar of tien, omdat het meisje zelf ook niet wist hoe oud ze eigenlijk was. Ze vermoedde dat ze ouder was dan acht, maar jonger dan twaalf....