Welkom

Welkom op de site van Junioruniversiteit Magazine. Hier vind je de artikelen van alle nummers en tevens video's en ander aanvullend materiaal. Junioruniversiteit Magazine is een samenwerkingsproject van Junioruniversiteit en Uitgeverij Van Gorcum. Het is een inspirerend en onafhankelijk magazine, bedoeld voor (aankomende) professionals in het basisonderwijs die werken met kinderen uit groep 3 t/m 8. Het tijdschrift verschijnt vier keer per schooljaar.

Klik hier om alle besprekingen van Junioruniversiteit-projecten te bekijken

Muziek in de klas!

Bekijk alle liedjes van Jeroen Schipper

Vragen

Bekijk hier onze lijst met veel gestelde vragen
Artikelen in de categorie: Check dit ×
Check dit

De wereld van dinosaurussen

Tiptoi

In dit artikel test een aantal kinderen materialen voor in de klas. Welke zijn de moeite waard en welke kun je beter overslaan? Deze keer test basisschool De Blokkendoos uit Loon op Zand voor ons verschillende boeken van tiptoi® over dinosaurussen. De kinderen komen uit de groepen 4 tot en met 8.

 

Check dit

Spelen met gedachten

Filosovaardig

In dit artikel test een aantal kinderen materialen voor in de klas. Welke zijn de moeite waard en welke kun je beter overslaan? Deze keer test groep 6 van de Hobbitstee uit Montfoort voor ons verschillende spellen van Filosovaardig.

 

Check dit

Zelf gedaan!

BYOR – Bouw je eigen robot

In dit artikel testen een aantal kinderen materialen voor in de klas. Welke zijn de moeite waard en welke kun je beter overslaan? Deze keer testen Nikki (10), Jolein, Sven (10) en Lars (11) van de J.J. Anspachschool uit Dongen voor ons BYOR, een ontwerpkit om zelf een robot te bouwen.

 

Check dit

Van ongedierte tot olifanten

Drie spellen van HABA getest

In dit artikel testen een aantal kinderen materialen voor in de klas. Welke zijn de moeite waard en welke kun je beter overslaan? Deze keer test groep 3 van basisschool De Hobbit uit Rosmalen voor ons verschillende dierenspellen van HABA. De genoemde spellen zijn te verkrijgen bij verschillende verkooppunten, gebrui...

Check dit

Bouw je BEP

Geef techniek een gezicht

In dit artikel testen een aantal kinderen materialen voor in de klas. Welke zijn de moeite waard en welke kun je beter overslaan? Deze keer test groep 7 van basisschool De Wereldwijzer uit Leiden voor ons BEP. Een unieke robot waaraan de kinderen een eigen persoonlijkheid en emoties geven.

 

Check dit

Bladgroenkorrels en mieren zoeken

Drie educatieve materialen getest

In dit artikel testen een aantal kinderen materialen voor in de klas. Welke zijn de moeite waard en welke kun je beter overslaan? Deze keer test groep 5/6 van basisschool de Windroos uit Wijk bij Duurstede voor ons materialen die in te zetten zijn rondom het thema natuur. Alle materialen die genoemd worden, zijn ond...

Check dit

Leren van vliegen meppen en boeven vangen?

Drie educatieve spellen getest

In dit artikel testen een aantal kinderen spellen in de klas. Welke spellen zijn de moeite waard en welke kun je beter overslaan? Deze keer test groep 5 van basisschool Het Mozaïek uit Alphen aan den Rijn voor ons de spellen iKNOW Junior, Krimihaus en Het Vliegenmepperspel.